9. maj 2022

Köp dina första aktier | Guide till aktieinvesteringar

By Olle

Är du lite osäker på de exakta stegen som du måste ta för att ha möjligheten att köpa dina första aktier? Har du funderingar kring när det är hög tid att sälja? Slipp att undra och ta del av vår guide som snabbt och enkelt förklarar för dig hur du ska ta dig till för att kunna ta del av köp och försäljningar av aktier. Glöm heller inte att du kan klicka här för att få grundliga råd kring vilka aktier som är högkvalitativa och vilka som du bör undvika.

Börja med att få tag på en handelsplattform

Det kan låta skrämmande att höra att det finns hundratals handelsplattformar som du kan välja mellan, men faktum är att detta enorma antal garanterar att det finns en sajt därute som passar dig som handen i handsken.

Det är via en handelsplattform som du handlar med aktier, och här är det upp till dig om du hellre använder din egen bank eller vänder dig till en nätmäklare. Den sistnämnda kan ofta vara att rekommendera då detta i många fall blir billigare för dig och förser dig med flera valmöjligheter som du annars inte hade kunna avnjuta.

Då var det dags att köpa aktier

När du har hittat en handelsplattform som känns rätt för dig ska du ta ett beslut kring vilka aktier det är som faller dig i smaken. Trots att vissa är under det felaktiga intrycket att allting är slumpmässigt finns det stor skicklighet och många händiga metoder som är med i spelet. Vad vi menar med detta är att vissa aktier är mer högkvalitativa än andra, och genom att välja aktier som har goda chanser att stiga i värde kan du se till så att det blir mindre riskabelt att lägga dina pengar på aktier.

Se till så att aktierna som du köper befinner sig inom ett bolag som har förutsättningarna att komma långt med den verksamheten som de bedriver. Allting är därför inte upp till slumpen, utan du måste forska i marknadsutvecklingen om du vill vara säker på att valen som du gör är de rätta.