14. december 2021

Hur kan jag hålla i gång min blodcirkulation?

By Olle

För hälsans skull är det av yttersta vikt att du håller i gång din blodcirkulation, och visst finns det flera olika tillvägagångssätt för att lyckas med detta. En av de smarta metoderna är att dra nytta av en praktisk pedaltränare eller en så kallad sittcykel för äldre. Benrörelserna som blir möjliga med hjälp av en pedaltränare får fart på blodcirkulationen i benen. Tack vare hjälpmedlets storlek blir det heller inga svårigheter att flytta runt på pedaltränaren och placera den där den behövs.

 

Bra att veta om sittcyklar

 

En sittcykel eller pedaltränare bör inte blandas ihop med en ordinär motionscykel då dessa är två helt olika hjälpmedel. En motionscykel är stor, svår att flytta på och kräver balans. En pedaltränare, å andra sidan, är ett lite mindre hjälpmedel som du kan dra nytta av på flera olika platser i hemmet. Du behöver inte hålla fast i något styre eller sätta dig på en sadel, utan du kan helt enkelt sitta ner på en stol eller på sängkanten medan du använder din pedaltränare. Detta ser till så att pedaltränaren blir ett ypperligt val även för äldre personer och för dem med vissa funktionshinder.

 

En mycket positiv aspekt av pedaltränare är möjligheten att justera motståndet så att du får just den upplevelsen och träningen som passar dig. Genom att dra nytta av en pedaltränare eller sittcykel kan du säkerställa att blodcirkulationen förbättras och att du på så vis håller lederna och musklerna i gång.

 

Hitta din perfekta pedaltränare idag

 

Om du redan idag vill se till så att du får en mer hälsosam vardag och fortare kan återhämta dig efter exempelvis en knäskada kommer det att göra under om du satsar på en högkvalitativ pedaltränare. Ta en närmare titt på de olika varianterna och välj själv om du föredrar en sittcykel med eller utan display!