9. august 2021

Sluta gnissla tänder genom att skaffa en bettskena

By Olle

Sluta gnissla tänder genom att skaffa en bettskena

Tandgnisslande är aldrig kul, speciellt inte om man får följdproblem som till exempel migrän eller sömnproblem av det. Om du har stora problem med ditt tandgnisslande och verkligen vill bli av med det, är att skaffa dig en bettskena det absolut bästa du kan göra. En bra bettskena är nämligen det mest effektiva botemedlet mot just tandgnisslande.

 

 

Vart kan man köpa bettskenor?

Det många funderar över är hur man får tag på bra bettskenor. Svaret på denna fundering är genom att beställa dem på nätet. När du beställer din bettskena på nätet kan du ofta få den till ett riktigt bra pris. I vissa fall får du även mängdrabatt på ditt köp när du köper flera bettskenor på samma gång.

Hitta ett seriöst företag som säljer bettskenor. Köp aldrig bettskenor som inte är tillverkade av medicinsk plast eller inte är CE-märkta. Dessa är nämligen mindre säkra och hygieniska. Håll dig därför till seriösa företag som bryr sig, så kommer du att få ett bra resultat.

Något som kan vara värt att tänka på är att en bettskena ska bytas ut när den börjar bli ohygienisk. En bettskena kan användas i ca 6 månader innan den behöver bytas ut. Därför kan det vara värt att skaffa sig mer än en bettskena åt gången. 

Hur fungerar skenan?

Du undrar säkert över hur en bettskena egentligen fungerar. Det är faktiskt inte speciellt avancerat. Man skulle kunna beskriva en bettskena som ett stycke plast. Detta stycke plast kan formas efter munnen på den som ska använda den. För att forma en bettskena måste plasten först hettas upp. När skenan är formad måste den få stelna ordentligt innan den börjar användas. Detta tar dock inte speciellt länge. Forma din bettskena under dagen så kommer du att kunna använda den samma kväll.

När du har en bettskena som är formad efter din mun, behöver du bara sätta in den i munnen innan du somnar. Sov sedan med bettskenan i munnen hela natten. Skenan kommer att hålla käken på plats så att du inte kan gnissla tänder när du sover. 

Vilken skillnad gör den?

Hur stor skillnad gör en bettskena egentligen? Svaret är en riktigt stor skillnad. Att använda en bettskena är det absolut bästa och mest effektiva sättet att sluta gnissla tänder på. Något av det allra bästa med en bettskena är att du märker en skillnad så snart du börjar använda den. En bettskena håller som sagt käken på plats så att tandgnisslandet inte kan uppstå. När man inte längre gnisslar tänder, kommer även följdproblemen att försvinna. När man inte längre behöver stå ut med besvär som migrän, nackont och sömnsvårigheter, kommer man må mycket bättre över lag.

Om du lider mycket på grund av ditt tandgnisslande, är en bettskena en av de bästa investeringarna du kan göra för dig själv. Känner du någon annan som gnisslar tänder och mår dåligt av det? Då kan du ge bort en bettskena till hen i present. Ingen ska behöva lida på grund av sitt tandgnisslande, speciellt inte när det finns effektiva hjälpmedel mot det.